Sposób przygotowania

Jabłka myjemy,usuwamy gniazda nasienne,moczymy w wodzie z sokiem z cytryny.Odcedzamy,kroimy i wrzucamy do garnka,zalewamy kilkoma łyżkami wody,wspujemy cukier.Następnie dusimy bez przykrycia,często mieszając.Po 20 minutach,gdy odparują i zgęstnieją przekładamy do słoików.Zakręcamy i gotowe SMACZNEGO!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetny przepis !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    na zimę jak znalazł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    używam często do naleśników

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !