Sposób przygotowania

Szczaw myjemy i odcinamy ogonki. Osuszamy i drobno kroimy. Mieszamy z solą i ściśle nakładamy do słoiczków. Na wierzch dajemy łyżeczkę oleju i zakręcamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Chodzisz na łąkę po szczaw ? ja jak robię to go siekam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kiedyś chodziłem, ale miło tego nie wspominam :) Ile się trzeba było naszukać, nazginać, aby całą jednorazówkę nazbierać, a potem z tego wychodziło 2-3 słoiczki :) W smaku za to taki szczaw był niezrównany. Teraz tylko z ogródka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    W tym roku zrobię !
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nigdy tak nie robiłam
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    szczaw zbieram, ale na zime nigdy nie robilam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !