Sposób przygotowania

Truskawki starannie umyć pod bieżącą wodą, odsączyć, oczyścić z szypułek, przełożyć do odpowiednio dużego naczynia, posypać cukrem, odstawić na noc. Kolejnego dnia odlać nadmiar soku (można go wykorzystać i przygotować go odpowiednio w słoiczki na zimę), owoce smażyć na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając. Smażyć 2 – 3 dni po 30 min. Przełożyć do słoiczków, szczelnie zamknąć, pasteryzować kilkanaście minut gotując w garnku z wodą do ¾ wysokości słoiczków. Wyjąć i odwrócić do góry dnem. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczniutki jak widać
  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Musi być dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    słodziutki i smaczny;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszny dżemik :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !