Sposób przygotowania

Drożdże wymieszałam z dwiema łyżkami ciepłego mleka,łyżką cukru i mąki.Wymieszałam i odstawiłam do wyrośnięcia.Następnie wsypałam mąkę,resztę cukru,szczyptęsoli,wlałam mleko,wbiłam jajko.Łyżką wyrobiłam niezbyt gęste ani nie za rzadkie ciasto.Wsypałam spażone i odsączone rodzynki.Odstawiłam na godzinę do wyrośnięcia.A wyrosło naprawde szybko.

Łyżką maczaną w zimnej wodzie nabierałam porcje ciasta i smażyłam na rozgrzanym oleju.Oczywiście z obu stron.

Po upieczeniu układałam na ręczniku papierowym,a gdy odsączyły się nieco z tłuszczu to posypałam cukrem pudrem.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    cudne pączusie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Same pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wyrośnięte i wypieczone na piękny kolor:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    Smakują - jest się czym nacieszyć!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    piękne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !