Sposób przygotowania

Cebulę obierz i posiekaj, podsmaż na 2 łyżkach oleju, kajzerkę namocz w ciepłej wodzie, 4 jajka ugotuj i obierz. Posiekaj zioła. Przygotuj formę pasztetową i wyłóż ją papierem do pieczenia, zarówno dno, jak i boki. Posmaruj papier pozostałym olejem. W misce połącz 2 rodzaje mięsa. Dodaj odciśniętą kajzerkę, cebulę, zieleninę, surowe jajko, 2-3 łyżki bułki tartej. Przypraw obficie solą i pieprzem. Farsz dokładnie wymieszaj i przełóż połowę do formy. Ja środku ułóż obrane jajko i przykryj pozostałym mięsem. Nakryj formę folią aluminiową, piecz przez godzinę w temperaturze 190 stopni. 20 minut przed końcem pieczenia usuń folię.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !