Sposób przygotowania

Najlepiej wybrać śliwki kalifornijskie bez pestek, pokroić w paski i namoczyć je w letniej wodzie, żeby były miękkie.
W misce połączyć mąkę, jajko, śmietanę i sól ( lub można delikatnie posłodzić ). Dosypać śliwki i wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju małe placuszki ( na złoty kolor ).

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczny deser
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    super placuszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ale fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    uwielbiam ciasta ze śliwkami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    muszą być pyszne,spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !