Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać, wyjąć szypułki i gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki. Przełożyć do prodiża i smażyć tak, by się rozpuściły, dodać cukier, często mieszać, lubią się przypalać. Zdjąć z ognia, odstawić na 10 - 12 h. Po czym czasie wstawić na kolejne 30 min. I znowu odstawić na 10 – 12 h. Trzeciego dnia gotować ok. 20 – 30 min. Nakładać do słoiczków, szczelnie zamknąć, pasteryzować kilkanaście min. Wyjąć i odwrócić do góry dnem. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    często używam takiej marmolady
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    też taką robię;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !