Sposób przygotowania

Filety skropić sokiem z cytryny. Zagotować 2 szklanki wody z przyprawami, solą i cebulą. Do wywaru włożyć rybę i gotować 10 minut. Pokroić w kostkę. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Odcedzić 1/4 wywaru rybnego, dodać sok pomidorowy, wino, ocet, sól, paprykę i estragon, podgrzać. Żelatynę rozpuścić w gorącym wywarze. Na dno naczynia wlać cienką warstwę galarety, wstawic do lodówki do zastygnięcia. Wypełnić formę na przemian kostkami ryby, groszkiem i galaretą pomidorową. Schłodzić. Wyjąć na półmisek, udekorować plastrami cytryny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajny przepis
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    robie odobnie
  • 3
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !