Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć,obrać,ugotować i przetrzeć przez praskę lub zemleć,ostudzić.Dodać jajka,mąkę ziemniaczaną,lekko posolić i szybko utrzeć na gładką masę.Formować w mące pszennej kulki wielkości małego jabłka,spłaszczyć.Ciasto wrzucać na wrzącą osoloną wodę,zamieszać,nakryć.Gdy zaczną wypływać na górę znowu zamieszać i gotować jeszcze około 2 minuty.Wybierać łyżką cedzakową na salaterkę,polać stopioną słoniną ze skwarkami.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !