Sposób przygotowania

orzechy posiekać,daktyle i figi pokroić w kostkę,bakalie wymieszać,jajka wbić do miseczki dodać cukier,sól,cynamon i ubić na puszystą masę,ubijając dodawać stopniowo mąkę,a na koniec bakalie i dokładnie wymieszać,na dużą blachę wyłożoną pergaminem,położyć andruty i rozsmarować masę bakaliową,piec ok.45min.w temp.180st.poupieczeniu pozostawić w piekarniku ok.15min.cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny na lukier i posmarować nim ciastka,jak zastygnie to pokroić andruty.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny ten przysmak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !