Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik z porzeczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
margaryna 1/2 kost.
cukier 1 szkl.
jajko 2 szt.
dżem porzeczkowy 1 słoik
mleko 1 szkl.
kakao 2 łyżki
polewa czekoladowa
orzechy włoskie
Soda oczyszczona Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: piernik z porzeczkami

margarynę utrzeć z jajkami i cukrem,do drugiego naczynia wsypać mąkę,przyprawę do piernika,kakao,sodę i dokładnie wymieszać,powoli dodawać do utartej margaryny cały czas mieszając,potem stopniowo dodawać mleko i dżem ciągle mieszając wylać na blachę i piec ok.1godz.w temp.180st.gdy ciasto wystygnie polać polewą czekoladową i udekorować orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.11.2013 13:10
bardzo fajny
Łukasz15 20.05.2012 08:55
pycha
Ewelina38 01.12.2011 10:49
taki pierniczek to jest coś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak