Sposób przygotowania

mąkę przesiać do miseczki,dodać szczyptę soli,jajka,mleko i wymieszać mikserem przykryć i odstawić na ok.30min.przed smażeniem ciasto wymieszać i wlewać porcje na rozgrzany olej smażyć na złoty kolor z obu stron,naleśniki wykładać z patelni na odwrócony talerz do góry dnem,orzechy migdały i skórkę posiekać,utrzeć z dżemem,śmietanką i cukrem pudrem,do masy dodać uprzednio nasączone rodzynki,skórkę pomarańczową kandyzowaną oraz rum,wymieszać tak przygotowanym farszem smarować naleśniki i zawijać w rulon,czekoladę roztopić w kąpieli wodnej połączyć z mlekiem i cukrem mieszając podgrzewać aż zgęstnieje i polać naleśniki,skropić spirytusem zapalić i podawać.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !