Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Ugotowane żółtka zetrzeć na tarce, dodać do mąki, wbić całe jajko, wlać śmietanę, ocet, wsypać wiórka kokosowe i wyrobić ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Następnie rozwałkować, wycinać ciasteczka, układać na blaszce. Piec w temp 160 stopni około 15 minut. Po upieczeniu ostudzić, przekładać masą, ozdobić według uznania.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    śliczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smaczniutkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo fajne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    jakie fajne,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    mniam !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    mniam !
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ładnie wyglądają
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    idealne jak dodatek do kawusi, super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite ciasteczka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    śliczne i napewno pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !