Sposób przygotowania

najpierw należy oddzielić białka od żółtek białka zaś ubić na pianę z cukrem dodając żółtka roztrzepane już widelcem. wsypać mąkę oraz wymieszać ciasto zaś przelać na blachę wyłożoną pergaminem i piec ok 15 min w temp ok 180 C. następnie wyjąć biszkopt usunąć pergamin zawinąć roladę w czystą lnianą ściereczkę. galaretkę należy rozpuścić w 1 szklanki wody gorącej schłodzić i wstawić do lodówki śmietanę zaś ubić część odłożyć do dekoracji pod koniec już ubijania dodawać cukier waniliowy cukier puder oraz tężejącą galaretkę. na koniec biszkopt rozwinąć ułożyć na nim zaś jagody posmarować dżemem oraz masą udekorować bitą śmietaną oraz także owocami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !