Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po katalońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
pomidor 4 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
ziemniaki 5 sztuk
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po katalońsku

Fasolkę gotować przez 20 minut w osolonej i posłodzonej wodzie. Po wystudzeniu odkroić końcówki i pokroić każdą na 3 części. Ziemniaki pokroić w słupki, usmazyć na oleju jak frytki. Pomidory pokroić w kostkę. Rozgrzać olej, zeszklić cebulę i czosnek, potem dodać ziemniaki i fasolkę. Przyprawić i smażyć przez chwilę. Na koniec dodać pomidory, smażyć jeszcze chwilę. Przełożyć na talerze, posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 03.11.2012 16:24
ciekawe danie;)
tomek18 27.03.2012 14:04
dobra:)
Seba 19.07.2011 10:08
smaczna
Iwona51
Iwona51 26.03.2011 00:40
uwielbiam fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak