Sposób przygotowania

Ogórki obieramy i kroimy na cieniutkie plastry- posypujemy solą i odkładamy na 6 godz. Po tym czasie odlewamy powstałą wodę.
Z wody, octu, oleju, cukru i czosnku przygotowujemy zalewę- zagotowujemy i na koniec dodajemy chili.
Przygotowaną zalewą zalewamy ogórki i odstawiamy na 12 godz.
Następnie przekładamy do słoików i zakręcamy. Nie gotujemy!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    marta1371

    przepis podobny jak mój ,który dodałam tu 4 stycznia 2011 http://www.doradcasmaku.pl/przepis/87661/pikantne-ogorki.html A te ogóreczki są dobre dla tych,którzy lubią pikantne rzeczy.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    basia70

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    przepyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    jadłam kiedyś podobne i bardzo mi smakowały, te na pewno są tak samo świetne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    przepis koniecznie do wypróbowania
  • 3
    original
    Opublikowano

    jeta72

    lubię takie ogórki :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    mi smakują :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !