Sposób przygotowania

Ciasto
Żółtka i 150 g cukru utrzeć na jednolitą masę. Białka z resztą cukru ubić na sztywną pianę i połączyć z utartymi żółtkami. Orzechy utrzeć, wymieszać z mąką i wyrobić z wodą na ciasto o gęstości masy z żółtek i piany. Wymieszać ciasto z masą i podzielić na 5 części, z każdej uformować krążek o średnicy 20 cm. Krążki te upiec w średnio gorącym piekarniku. Gdy ostygną, posmarować je kremem maślanym, układając jeden na drugim. Wierzch i boki tortu też posmarować kremem. Udekorować według uznania.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie przepadam za orzechami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    smakołyki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    ładny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    piękny;')

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !