Sposób przygotowania

Pokrojone w kostkę mięso i pokrojoną w talatki cebulę, oprószyć ostrą mieloną papryką i zrumienić na smalcu. Pod koniec dodać drobno posiekany czosnek. Następnie przełożyć do garnka, podlać wodą, włożyć liść laurowy, oprószyć solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem około 40 minut. Po tym czasie dodać pokrojone w plasterki warzywa i dusić jeszcze 10 minut. Następnie włożyć obrane ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości. Sos przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    fajne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    lubię baraninę szczególnie w szaszłykach
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szkoda, że nie w każdym sklepie można kupić baraninę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !