Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z mlekiem, ciągle mieszając zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości, wlewać gorące mleko z mąką, nie przerywając ubijania trzepaczką. Krem połączyć ze śmietanką, wystudzić. Podawać do deserów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    mniam!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    lubię zapach wanilii
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszny sos. Idealny do deserów.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !