Sposób przygotowania

zółtka ucieramy z cukrami i masłem, następnie dodajemy mąke i proszek do pieczenia, oraz pomalu dolewamy mleko, caly czas miksujac. Z białek ubijamy piane i pomalu dodajemy do utartych z innymi składnikami żóltkami i mieszamy łyżka. Ciaso nakładamy do gofrownicy i pieczemy.
Galaretke rozpuszczamy w niepełnych 2 szklankach wody i odstawiamy do czasu aż sie całkiem zsiądzie, następ[nie kroimy ją w kostke i posypujemy gofry

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Bardzo lubię{ gofry :) a z galaretką nie jadłam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ciekawy deser:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    ładny kolor
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    świetne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    pyszności :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !