Sposób przygotowania

Ryż gotować przez 5 minut w gorącej wodzie, przełożyć do gorącego mleka i gotować kolejne 15 minut. Białka rozdzielić z żółtkami. Żółtka utrzeć na puszystą masę z 3 łyżkami cukru, dodać 2 łyżki masła i dalej ucierać. Biała ubić i dodać do ryżu. Obrane jabłka pokroić w plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Układać warstwami - ryż i jabłka obsypane cynamonem i cukrem. Na wierzchu powinien być ryż a na nim wiórka pozostałego masła. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Zapiekać 40 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne i zdrowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !