Sposób przygotowania

Soję zalewamy wodą i moczymy całą noc, a następnie gotujemy około godziny.
Kajzerki zalewamy gorącą wodą i namaczamy, a później odciskamy wodę.
Suszone grzyby namaczamy w wodzie kilka godzin wcześniej.
Pieczarki kroimy i razem z poszatkowaną cebulą podsmażamy na maśle.
Wszystkie skłądniki przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.
Do powstałej masy dodajemy mąkę i przyprawy. Gdy masa nie jest zbyt zbita możemy dodać odrobinę bułki tartej.
Formujemy kotleciki, moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Fajniutkie
  • 4
    original
    Opublikowano

    joanna77

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszniutkie
  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    uwielbiam soje więc muszą być pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszne:):)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smacznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    ;) ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    ;) ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczne :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !