Sposób przygotowania

Jajka należy wymieszać z masłem, mlekiem, solą i pieprzem za pomocą miotełki. Wątróbki należy umyć i pokroić w kawałki. Na patelni należy podrumienić pokrajaną na krążki cebulę, zdjąć z patelni i utrzymywać w cieple. Na tej samej patelni rozgrzać łyżeczkę tłuszczu, włożyć wątróbki (nie solić). Smażyć intensywnie przez 5 min. mieszając, po czym posolić, wymieszać, ułożyć na omlecie, na wierzchu wątróbek usmażone krążki cebuli, zawinąć brzegi omletu i utrzymywać przez 5 min. na słabym ogniu pod przykryciem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Uwielbiam wszystko z wątróbką :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    takiego jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Uwielbiam takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Uwielbiam takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    takiego jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ja tez jeszcze takiego nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !