Sposób przygotowania

Schab z dzika kroimy w plastry grubości ok 1 cm. Następnie rozbijamy pięścią i posypujemy solą zmiękczającą mięso oraz pieprzem naturalnym. Odstawiamy na bok. Jajko rozbijamy dodajemy przyprawy w płynie i mieszamy. Kotlety moczymy w jajku, następnie obtaczamy w bułce i smażymy na wcześniej sklarowanym maśle (przepis \"Masło klarowane\"). Smażymy do zarumienienia.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    A skąd wzięłaś schab z dzika?
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wziĄłem z dzika :o) Jeśli się nie ma myśliwego w rodzinie, ani wśród znajomych można kupić w niektórych sklepach lub restauracjach myśliwskich a nawet w sieci marketów. W z tego co wiem PMB Białystok prowadzi sprzedaż dziczyzny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    nie jadłam jeszcze kotleta
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    MUSI BYC DOBRE
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    z dzika to jadłam pieczeń i kiełbachę - :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cudeńko,poproszę porcję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    nigdy nie jadłam mięsa z dzika, ale z chęcią bym spróbowała
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ola2733

    Smaczny przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ciekawe jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ciekawe jak smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ale bym chciała posmakować... Kusi mnie ta dziczyzna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !