Sposób przygotowania

zółtka ucieramy z cukrami i masłem, następnie dodajemy mąke i proszek do pieczenia, oraz pomalu dolewamy mleko, caly czas miksujac. Z białek ubijamy piane i pomalu dodajemy do utartych z innymi składnikami żóltkami i mieszamy łyżka. Ciaso nakładamy do gofrownicy i pieczemy (jesli nie ma automatycznego wyłanczania to pieczemy ok 5-6 minut).
Galaretke rozpuszczamy w 450ml wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia i stęzenia. Następnie kroimy ją w kostke i posypujemy gofry. Jemy:)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    do tego bita smietana i super deser jest!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    Z pewnością słodkie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !