Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, połączyć z mąką i masłem, dodać ubitą pianę z 1 białka i zagnieść ciasto. Odłożyć na godzinę w chłodne miejsce. Z ciasta formowac cienkie wałeczki, zwiać precelki, posmarować białkiem, ułożyć na blaszce i piec w nagrzanym piekarniku w temp 170 stopni około 15 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ładnie ci wyszły
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    śliczne i smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Moni

    ale ładne, takie równiutkie :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    śliczne,,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    jakie smakowite precelki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    W sam raz do schrupania przed telewizorem
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    domowe najlepsze
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite.
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wyglądaja bardzo smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !