Sposób przygotowania

Olej wraz z cukrem oraz miodem należy podgrzać w garnku na ogniu, po zagotowaniu ostudzić. Mąkę należy wymieszać z proszkiem do pieczenia, mielonymi migdałami, cynamonem i przyprawą do pierników. Dodać skórki, jajka i miód. Następnie wyrobić ze wszystkich składników ciasto. Masę na ciasto należy odstawić na około 60 minut do schłodzenia( może być w lodówce). Ciasto po tym czasie należy rozwałkować, posmarować mlekiem skondensowanym i wyłożyć na wysmarowaną olejem blachę. Na cieście należy ułożyć migdały i wiśnie. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię ciasta z miodem,ten przepis mi się bardzo podoba:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    uwielbiam połączenie miodu, cynamonu i migdałów
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    bardzo fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny jest ten przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !