Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowo-orzechowy - włoski tort
Mąkę, sodę i sól przesiać przez sito 3 razy.
Do mąki dodać filiżankę maślanki - wymieszać, potem dodać /połączyć/ z utartą wcześniej masą.
Następnie dodać filiżankę drobno posiekanych orzechów laskowych lub włoskich, 2 filiżanki wiórków kokosowych, 1 łyżeczkę cukru waniliowego lub aromatu waniliowego.
Ubić pianę z 5 białek na sztywno, dodać do masy powoli mieszając.
Przełożyć gotowe ciasto do tortownicy.
Piec w temperaturze 170 stopniach C. przez 30 - 35 minut.
Utrzeć w mikserze margarynę z serem.
Dodać pozostałe składniki kremu i ucierać dalej aż do uzyskania gładkiej masy. Ciasto po wystygnięciu przekroić na trzy części, każdą pokryć kremem, posypać wiórkami kokosowymi, połączyć razem.
Dekorować wg uznania