Sposób przygotowania

Składniki - (2 filiżanki cukru, kostkę Kasi, 1/2 filiżanki oleju, 5 zmiksowanych żółtek) - utrzeć na gładko mikserem.
Mąkę, sodę i sól przesiać przez sito 3 razy.
Do mąki dodać filiżankę maślanki - wymieszać, potem dodać /połączyć/ z utartą wcześniej masą.
Następnie dodać filiżankę drobno posiekanych orzechów laskowych lub włoskich, 2 filiżanki wiórków kokosowych, 1 łyżeczkę cukru waniliowego lub aromatu waniliowego.
Ubić pianę z 5 białek na sztywno, dodać do masy powoli mieszając.
Przełożyć gotowe ciasto do tortownicy.
Piec w temperaturze 170 stopniach C. przez 30 - 35 minut.

Utrzeć w mikserze margarynę z serem.
Dodać pozostałe składniki kremu i ucierać dalej aż do uzyskania gładkiej masy. Ciasto po wystygnięciu przekroić na trzy części, każdą pokryć kremem, posypać wiórkami kokosowymi, połączyć razem.
Dekorować wg uznania

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Świetnie się prezentuje!
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Jak dla mnie bomba.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Tort wygląda pięknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    apetyczny torcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    oj tak
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    bardzo lubię torty
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pysznie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !