Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzać do 220 stopni. W kawałka folii aluminiowej wyciąc serce takiej wielkości, żeby zmieściło się w foremce. 2 foremki wysmarować masłem i posypać migdałami. Do miseczki włożyć połamaną w drobną kosteczkę czekoladę oraz masło. Miskę umieścić na gotującą się wodą i stale mieszając roztopić masło i czekoladę. Ubić żółtko i jajko na puszysty krem. Wymieszać z masą czekoladową, dodać migdały i likier. Wlać do foremek i piec przez 10 minut w piekarniku. Po upieczeniu przyłożyć do każdego deseru serce, posypać mocno cukrem pudrem. Podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !