Sposób przygotowania

Z posiekanego masła, mąki i wody zagnieść ciasto, odstawić je na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty, ponakłuwać. Schłodzić w lodówce. Nagrzać piekarnik do 180 stopni, ciasto piec przez ok. 15 minut.
Paprykę pokroić w plastry. Brukselkę ugotować w osolonej wodzie.
Jajka roztrzepać z mlekiem i połową sera. Doprawić. Podpieczone ciasto posypać pozostałym serem, na wierzchu ułożyć brukselkę i zalać masą jajeczną. Ułożyć paprykę. Piekarnik dogrzać do 200 stopni. Tartę piec ok. 40 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam brukselkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !