Sposób przygotowania

Obraną marchewkę pokroić wzdłuż.

Smażyć 12-15 minut i potem trzymać w cieple.

W międzyczasie, morele gotować w małym rondlu 5 minut. Przełożyć malaksera i zmiksować.

Dodać cukier. Mąkę kukurydzianą rozpuścić w soku z cytryny, dodać do wywaru moreli i gotować do zgęstnienia.

Całość wymieszać, wmieszac sok jabłkowy i podgrzać, ale nie gotować.

Następnie polać marchewkę i gotowe.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Ciekawy sposób na podanie marchewki, warty wypróbowania
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    wartościowy przepis warto wypróbowac szczególnie podac dzieciom ,które nie lubia marchekwi
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ja też nie zabardzo za marchewką , ale wypróbuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    a gdzie kolendra?
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Nie widzę kolendry.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    zdrowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !