Sposób przygotowania

Masło, połowę cukru i żółtka utrzeć na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do masy wlać mleko, wsypać mąkę i dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem formy i piec w temp 170 stopni około 40 minut. Następnie ciasto ostudzić. Białka z pozostałym cukrem ubić na sztywną pianę, wymieszać z płatkami owsianymi i otartą skórką z pomarańczy. Wyłożyć białka na wystudzone ciasto i piec w temp 150 stopni do lekkiego zrumienienia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    takiego nie próbowałam ale ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ja też nie próbowałam,nie jest to ciasto zbyt suche?
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciekawy przepis
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !