Sposób przygotowania

Marchewki obieramy i gotujemy w bulionie, następnie kroimy w kostkę. Cebule obieramy i siekamy w kostkę. Mięso przekładamy do miski wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, pokrojoną marchewkę, cebulę oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Wigotnymi dłońmi formujemy kuleczki i wrzucamy na bulion z gotującej się marchewki. Gotujemy na bardzo małym płomieniu ok. 20min.Następnie delikatnie wyjmujmey łyżką cedzakową. Podajemy z ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo ciekawy pomysł :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    dawno temu jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !