Sposób przygotowania

Umyte warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach, poddusić na maśle, podlać wodą, dodać odrobinę soli i gotować. Po 20 minutach dodać umyty szpinak i posiekaną drobno botwinkę, gotować jeszcze przez chwilę. Następnie zdiąć z ognia, wlać zakwas buraczany, rozmieszaną śmietanę, szczypiorek i koperek, przyprawić do smaku sola i cukrem. Podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Jest pyszny- polecam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne i zdrowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowity
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    nie dodawałam szpinaku, muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    uwielbiam taki barszczyk
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam taki barszcz.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !