Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy do miski. Przez sitko przesiewamy też do mąki 4 łyżki cukru pudru. Dodajemy sól.
Podgrzewamy mleko i dodajemy do niego drożdże. Mieszamy łyżeczką tak długo aż się rozpuszczą. Odstawiamy w ciepłe miejsce i po około 30 minutach dodajemy do mąki. Mieszamy i dodajemy pokrojone w kostkę masło. Wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.
po tym czasie dzielimy na 2 części i rozwałkowujemy. Wycinamy nożykiem do pizzy trójkąty.
Budyń przygotowujemy i studzimy. Każdy trójkącik smarujemy budyniem i zawijamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Zapiekamy w temp. 200 C aż się przyrumienią.
Smarujemy lukrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    super:)
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pięknie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    pięknie wyglądają
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    Świetna dekoracja:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardzo dziękuję :) miło czytać takie komentarze :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    SUPER

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !