Sposób przygotowania

Z wyżej wymienionych produktów zagnieść ciasto podzielić na 2 części i upiec placki.
Przygotować krem: ½ litra śmietany, 4 łyżeczki żelatyny (rozpuszczone w małej ilości wody). Śmietanę ubić dodając żelatynę. Wyłożyć na 1 placek posmarować wcześniej ugotowanym i całkowicie schłodzonym mlekiem skondensowanym można posypać orzechami włoskimi. Puszkę mleka gotować ok. 3 godzin.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Ciekawe ciasto, wypróbuję.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !