Sposób przygotowania

Grzyby kruszymy i moczymy w letniej wodzie około godzinę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojone cebule. Gdy się zrumienią, dodajemy przyprawę warzywną, chwilę smażymy, dodajemy mąkę i mieszając robimy rumianą zasmażkę.
Rozprowadzamy ją szklanką grzybowego wywaru wraz z grzybami, mieszamy i gotujemy kilka minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszniutki no i te grzybki;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    bardzo smaczny sosik przyrządziłaś Grażynko:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    świetny przepis, z czym go podajesz?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Do czego smakuje najlepiej?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Do smażonego mięsa, ale dobry i do łazanek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !