Sposób przygotowania

Żeberka ugotować, wyjąć z wywaru i pokroić na kawałki. Do wrzącego wywaru dodać obrane i utarte na tarce warzywa oraz poszatkowaną kapustę. Gotować do miękkości. Na oliwie zrumienić posiekaną cebulę, dodać mąkę, chwilę podsmażyć, rozmieszać z zimną woda, połączyć z zupą, zagotować. Śmietanę wymieszać z przecierem pomidorowym i ketchupem, dodać do zupy, włożyć pokrojone mięso,roztarty czosnek, przyprawić do smaku solą. Podawać posypane natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    mniam mniam
  • 1
    5279fceea5620
    Opublikowano

    Ela_kocht_gern!

    pycha :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ciekawie zapowiada sie
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszna;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczna i treściwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !