Sposób przygotowania

Jabłka umyć i cieniutko obrać. Usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Mąkę wymieszać z solą, cukrem, proszkiem do pieczenia, żółtkami i taką ilości wody gazowanej, żeby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Ubić białka na sztywno i dodać delikatnie do ciasta. Jabłka obtaczaj najpierw w cukrze wymieszanym z cynamonem - nie należy dawać za dużo cynamonu, żeby nie zdominował smaku deseru - a później w cieście i posyp płatkami kokosowymi. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Takie jabłka można posypać po usmażeniu cynamonem, podawać z dżemem lub bitą śmietaną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !