Sposób przygotowania

Wersja druga przepisu wcześniejszego :)
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę i czosnek obieramy. Drobno siekamy lub (tak jak ja) traktujemy ją rozdrabniaczem; czosnek przeciskamy przez praskę. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Na oleju podsmażamy kawałki piersi, następnie dodajemy cebulę oraz czosnek i smażymy dalej. Doprawiamy solą i pieprzem. W międzyczasie obieramy i myjemy marchew, którą kroimy wedle uznania (plasterki, słupki etc). Gdy cebulka z mięsem jest zrumieniona dodajemy marchew i dusimy do miękkosci.
W garnku gotujemy brokuła (ale tak al dente). Odcedzamy. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, wykładamy wymieszany ryż z brokułem oraz składnikami z patelni. Całość polewamy rosołem (może być z kostki), posypujemy serem pleśniowym i startym żółtym serkiem. Wstawiamy do nagrzanego piecyka, termoobieg 200 stopni na ok 30 minutek. Podajemy z sałatką np. z: ogórka, sałaty, szczypiorku doprawioną śmietaną, pieprzem i solą. PYCHA!

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Ciekawy przepis który z pewnością wykorzystam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    jeśli ktoś lubi dania nazwijmy to \"jednogarnkowe\" (no prawie jedno ;) to jest to super odmiana od typowych ziemniaczków i kotleta :)
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    smakowity! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ciekawe :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    bardzo mi się podoba taka kompozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    super!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !