Sposób przygotowania

Liście umyć i osuszyć,cebulę posiekać i zeszklić na oleju po czym razem z jajkiem dodać do mięsa mielonego,wymieszać doprawić.Z masy formować gołąbki i zawijać je w liście.Umytego pomidora pokroić w plasterki,boczek w kostkę,jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i obłożyć plastrami pomidora,posypać boczkiem i polać jogurtem,zimne masło zetrzeć na tarce posypać nim gołąbki,zapiekać w 180st około 90min.Pod koniec pieczenia posypać starty serem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    musi byc smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !