Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imprezowe galaretki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka owocowa 3 op kolory różne
pomarańcza 6 szt
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Imprezowe galaretki

do ozdoby można użyć kolorowych parasolek lub innych dodatków

Pomarańcze przekroić na pół. Wydrążyć łyżką ze środka owoc. Trzeba uważać, aby nie zrobić dziury w skórce! Każdą galaretę osobno rozpuścić w 1/2 mniej wody niż jest w przepisie. Umieścić wydrążone połówki pomarańczy na jakimś naczyniu, tak aby nie kolebały się na boki. Ja jako \"stojaka\" użyłam kieliszków do jajek. Następnie do skórek wlać galaretki i odstawić w chłodne miejsce na jeden dzień. Kiedy galaretki stężeją, należy ostrożnie podzielić połówki na ćwiartki. Położyć je na przemian na talerzu i przyozdobić cukierkami, żelkami bądź galaretkami oraz kawałkami pomarańczy :) Przyozdobić i można zachwycać gości! Uwaga! Jeśli zostało Wam trochę galaretki, można ją powlewać do kieliszków (szklanych lub plastikowych). Kiedy stężeje, brzegi kieliszka zamoczyć w soku z cytryny, a następnie obtoczyć w cukrze. W ten sposób powstaje nam efekt szronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.01.2011 20:36
Muszą rewelacyjnie wyglądać
Agnieszka172 12.01.2011 19:15
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak