Sposób przygotowania

Wymieszaj mąkę, sól ,posiekane masło, lekko ubite jajko i zagnieść. Zawinąć w folię i wstawić na 1/2 godziny do lodówki.
W tym czasie pokroić pora w półkrążki. Obrać i oczyścić szparagi. Gotuj je 5 minut w osolonej wodzie. Pokrój na kawałki.
Pory uduś na maśle do miękkości. Dodaj szparagi, przypraw, wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Forme na tartę wyłóż pergaminem, rozwałkuj ciasto. Ponakłuwaj widelcem.
Przygotuj polewę: wymieszaj śmietanę z 2 jajkami i estragonem, przypraw.
Ostatnie jajko wymieszaj z 2 łyżkami wody, posmaruj nim ciasto. Na cieście nałóż nadzienie, potem polewę. Piecz do miękkości - około 1 godziny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !