Sposób przygotowania

Marynowane kurki - świetne do chrupiącej sałatki! Wystarczy osączyć z zalewy, dodać trochę pokrojonych warzyw, nieco majonezu i ....gotowe!

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę. Papryki oczyścić, pokroić w kostkę lub paski. Cebulę pokroić w piórka, sparzyć, osączyć. Do miski wrzucić osączone grzybki (garść odłożyć do dekoracji), razem z marchewką i cebulką jeśli były w słoiku, dodać paprykę, cebulę, kukurydzę, posiekaną zieleninę i jajka - wymieszać. Doprawić i dodać majonez, wymieszać dokładnie. Sałatkę dobrze jest schłodzić przynajmniej pół godziny przed podaniem. Jeśli mamy kurki bez marchewki i cebulki możemy dodać 2 pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Ja taką sałatkę podaję do karkówki z grilla albo wędlin

Komentarze

  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Dzieło sztuki!Przepiękne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    wow
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    smaczna
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bajeczna i co za tym idzie, bardzo smaczna !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !