Sposób przygotowania

Na 2łyżkach rozgrzanej oliwy zeszklić pokrojoną w cienkie plasterki cebulę i szalotkę.
Na osobnej patelni z rozgrzaną oliwą obsmażyć cukinię pokrojoną na plastry, doprawić solą.
Następnie mulę przełożyć na patelnię, posypać posiekaną natką pietruszki, skropić oliwą i trzymać na ogniu pod przykryciem do momentu, aż mulę się otworzą, wówczas usunąć muszle a płyn przecedzić, dodać cukinię oraz cebulkę i pozostawić na ogniu ok. 2-3min.i zdjąć z ognia.
Dodać bazylię resztę oliwy i dokładnie wymieszać.
W między czasie w osolonej wodzie ugotować makaron al. dente po czym wymieszać go z przygotowanym sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !