Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy masło i dolewamy do niego śmietanę oraz wsypujemy parmezan. Całość mieszając gotujemy dalej. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i pietruszką. Jeśli lubimy czosnkowy smak - dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę lub w kostkach - rozdrobniony. Mieszamy. Makaron
odcedzamy i dodajemy do sosu. Jeszcze raz dokładnie mieszamy. Podajemy na talerze.
Jadłam taki makaron we Włoszech i mi bardzo smakował.
W innej wersji dodajemy podsmażona szynkę parmeńską lub boczek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ale długa nazwa koniecznie muszę wypróbować ten przepis bo wydaje się bardzo fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    ciekawe
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !