Sposób przygotowania

Szynkę pokroić w drobną kostkę. Jajka roztrzepać mikserem - dodać mąkę i mleko - zmiksować - tak aby powstało gęste ciasto nalesnikowe. Papryki - mogą być dwa kolory - umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i posiekać na małe kawałki. Ser zetrzeć na średnie wiórki na jarzynowej tarce. Paprykę i szynkę wrzuć do ciasta naleśnikowego. Wsyp słodką paprykę w proszku i przyprawę do pizzy. Dobrze wymieszaj. Na dużej patelni rozgrzej olej. Smaż na nim naleśniki - powinny być dosyć grube ok pół centymetrowe - pod koniec smażenia posyp serem, żeby się rozpuścił. Można podawać z sałatą i keczupem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !