Sposób przygotowania

Miód, cukier i margarynę rozpuścić w rondelku i ostudzić. Mąkę, przyprawę do piernika, sodę wymieszać i połączyć z miodem. Dodać jaja. Przełożyć ciasto do natłuszczonej formy i upiec ciasto w 180st ok 50 min do tzw suchego patyczka. Z dwóch szklanek mleka odlac pół szklanki i rozmieszać w nim mąkę pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zgotować z cukrem. Dodać mleko z mąką i mieszając ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć i stopniowo dodawać budyń. Przełożyć masą wystudzony piernik. Ciasto najlepsze po ok 2 dniach leżakowania.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    swietny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !