Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO ŚMIETANKOWO-KOKOSOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
cukier 3\\4 szkl
margaryna 1 szt
żółtko jajek 6 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO ŚMIETANKOWO-KOKOSOWE

Masa kokosowa:
1 ltr śmietany 12%
¾ szkl. cukru
200 g wiórek kokosowych
6 białek
2 budynie waniliowe

Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części. Jedną część zamrozić. Drugą częścią wyłożyć blachę. Białka ubić, dodając cukier. Wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać łyżką. Śmietanę zmiksować z budyniem i połączyć obie masy.
Masę wylać na ciasto w blaszce i wierzch posypać zamrożonym ciastem potartym na tarce.
Piec w temp. 170 st.C około 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak